5 tips om luieruitslag te voorkomen

Als moeder wil je natuurlijk het beste voor je baby en daarom is het verschrikkelijk wanneer je baby last heeft van luieruitslag. Niemand wil dat hun baby last heeft van rode billen of rode vlekjes, maar helaas is de realiteit dat de meeste baby’s luieruitslag krijgen, op zijn minst één keer in hun eerste jaar. Gelukkig zijn er een aantal simpele manieren die je kunnen helpen om luieruitslag te voorkomen:

TIP 1: Luieruitslag, ook wel luierdermatitis genoemd, ontstaat wanneer er constant contact is met vocht. Zelf de meest absorberende luiers laten wat vocht achter op de gevoelige huid van de baby. Veel kinderartsen raden aan om de luier van jouw baby eens in de twee uur te vervangen en zelfs nog vaker als jouw baby last heeft van diarree.

TIP 2: Maak de billetjes van jouw baby goed schoon bij het verwisselen van de luier. Gebruik hiervoor een nat washandje of zachte, geurvrije doekjes. Vaak zijn de chemicaliën en de geurstoffen in de vochtige doekjes te gevoelig voor het gebruik op de gevoelige huid van een baby. Dat helpt niet bij het voorkomen luieruitslag. Ons advies is om doekjes te gebruiken die hypoallergeen en dermatologisch goedgekeurd zijn. Maar vergeet niet dat er niets beters is dan water te gebruiken. Voeg een beetje zachte babyshampoo toe aan een kom warm water en dompel vervolgens een washandje in het water voordat je de billen afveegt. Zorg ervoor dat je het hierna ook goed afdroogt.

TIP 3: Breng na het verschonen van de luier een royale hoeveelheid aan van de Oh-Lief Natural Bum Balm. Met deze Bum Balm creëer je een beschermende laag tussen de huid van jouw baby en alle nattigheid. Deze antibacteriële balsem bevat biologische koudgeperste extra virgin olijfolie, bijenwas en biologische essentiële olie van lavendel om de huid te kalmeren, te beschermen en te genezen. Wanneer je ziet dat jouw baby last heeft van roodheid of irritatie, breng dan een dikkere laag aan en blijf dit om de twee uur doen. Na het verschonen van de derde luier moet de roodheid en irritatie van jouw baby al een stuk minder zijn. Wanneer jouw baby last heeft van uitslag in het gezicht kun je de Oh-Lief Natural Bum Balm ook gebruiken om de roodheid als gevolg van kwijl te behandelen.

TIP 4: Vermijd zoveel mogelijk talkpoeders. Studies hebben aangetoond dat deze poeder vaak wrijving veroorzaakt waardoor de huid van jouw baby gaat irriteren en hierdoor luieruitslag kan ontstaan. Daarnaast leveren talkpoeders een belangrijke bijdrage aan astma en andere ademhalingsproblemen en infecties.

TIP 5: Laat jouw baby zo veel mogelijk luiervrij zijn – het dragen van een luier is immers de grootste boosdoener! (Vergeet niet om een handdoek neer te leggen in geval van ongelukken;-)

 

0

Your Cart